20 jarige vlucht

Burggraaf Dirk Frimout ging twintig jaar geleden als eerste Belgische astronaut de ruimte in. Van 24 maart tot en met 2 april 1992 cirkelde hij als payload specialist aan boord van het Amerikaanse ruimteveer Atlantis 143 keer om de aarde, goed voor meer dan 214 uren in de ruimte. Tijdens missie STS-45 werkte Dirk Frimout mee aan de twaalf experimenten van ATLAS-1 (Atmospheric Laboratory for Applications and Science).
Deze Europees-Amerikaanse missie stond in het teken van wetenschappelijk atmosferisch onderzoek en heeft bijgedragen tot een betere kennis van onze aardse atmosfeer en ons klimaat.
 

Van 24 tot en met 28 september 2012 nodigt hij als voorzitter van de Euro Space Society de voltallige bemanning van missie STS-45 uit om in België deel te nemen aan conferenties en debatten over ruimteonderzoek in het kader van de Space Week 2012. Dit evenement heeft plaats in verscheidene wetenschappelijke instituten en universiteiten. Het doel is jongeren te motiveren voor wetenschappelijke en technische studies.


EURO SPACE SOCIETY
www.eurospace.be
info@eurospace.be

Logo + fotos :
http://www.spaceweek2012.com/spaceweek2012.zip


- Persbericht  19/09/2012 -
 

Sitemap   Contact   Privacyverklaring  

© Dirk Frimout - Alle rechten voorbehouden - Powered by the eCOMPASS Group